Clicky


Prologis verhuurt distributiecentrum Nieuwegein aan XPO Logistics

Prologis verhuurt distributiecentrum Nieuwegein aan XPO Logistics
17-11-2015 10:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Prologis, Inc., de wereldwijde marktleider in logistiek vastgoed kondigt vandaag aan dat het een distributiecentrum van circa 41.000 vierkante meter heeft aangekocht in Nieuwegein. Deze aankoop betekent een verdere expansie van de portefeuille van Prologis in de regio Utrecht. 

Het aangekochte distributiecentrum, gelegen op bedrijvenpark Het Klooster, is ontwikkeld door projectontwikkelaar Borghese Logistics en voor langere periode volledig verhuurd aan de internationale logistieke dienstverlener XPO Logistics, die vanuit hier de leveringen gaat verzorgen naar winkels van Albert Heijn.

Country Manager Prologis Benelux, Bram Verhoeven, over de acquisitie: “De regio Utrecht wordt steeds belangrijker voor de nationale distributie. Zeker voor retailers maar ook e-commerce spelers.”

In het midden van het land is een groeiende vraag naar a-klasse faciliteiten te bespeuren. Verhoeven vervolgt: “De aankoop ligt op een zeer gunstig gelegen locatie met de A2, A12 en A27 in de buurt evenals een barge terminal. We kunnen met deze acquisitie onze vaste klanten verdere groei bieden op een gewilde locatie.”

Prologis heeft het pand aangekocht namens Prologis Targeted Europe Logistics Fund. Prologis werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle and Clifford Chance. Borghese Logistics  werd bijgestaan door BNP Paribas Real Estate en CMS Derks Star Busmann.

In de Benelux is Prologis per 30 september 2015 eigenaar van in totaal ruim 1,7 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.