Clicky


Vrachtwagenchauffeur met uitgebrande trailer onderweg

Vrachtwagenchauffeur met uitgebrande trailer onderweg [+foto's]
29-10-2015 17:03 | Brand | auteur Redactie [FE]

PFORZHEIM(D) - Woensdagavond heeft de Duitse politie een uitgebrande trailer van de weggehaald. De trailer werd, volgens de politie, enkel door spanbanden bijelkaar gehouden.

Rond 19:40 uur melde een automobilist dat een vrachtwagen onderdelen verloor. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de Sloveense vrachtwagentrailer uitgebrand te zijn. De vrachtwagen was afkomstig van een tentoonstelling in Groot-Brittannië. In Wörth am Rein heeft een koelunit, vervoerd in de trailer, door nog onbekende oorzaak vlam gevat en is in de brand gevlogen.

Omdat de vrachtwagenchauffeur na de brand weigerde verder te rijden werd na een kleine reparatie een vervangende chauffeur opgetrommeld die er geen moeite mee bleek te hebben om met de uitgebrande trailer verder richting Slovenië te rijden.

Volgens de politie was de trailer niet meer geschikt om door te rijden en heeft de chauffeur verboden verder te rijden. Daarnaast kreeg hij een boete van € 385 euro. Vanwege het opzettelijk in gevaar brengen van medeweggebruikers werd de boete voor de chauffeur verdubbeld.