Clicky


Geen vergunning voor hoogwerker Oldebroek

Geen vergunning voor hoogwerker Oldebroek
26-10-2015 19:54 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

OLDEBROEK (ANP) - De gemeente Oldebroek gaf geen vergunning voor het gebruik van een hoogwerker als attractie op het jaarlijkse oldtimerfestival in het dorp Oosterwolde. Aangezien aan het gebruik van een hoogwerker zeer strenge veiligheidseisen zijn verbonden, is het ook niet waarschijnlijk dat Oldebroek wel toestemming had gegeven als er wel een vergunning voor de attractie was gevraagd.

Dat schrijft burgemeester Adriaan Hoogendoorn in een evaluatie van het ongeluk met de hoogwerker in mei van dit jaar. De hoogwerker viel toen om met mensen in het bakje. Een man kwam om het leven en elf anderen raakten gewond.

Na het ongeluk is uit filmbeelden en verklaringen gebleken dat de hoogwerker tijdens eerdere edities van het oldtimerfestival ook is gebruikt als attractie.Volgens Hoogendoorn wisten gemeente, politie en brandweer daar niets van. Ze wisten wel dat er altijd een hoogwerker stond, maar die zou alleen gebruikt worden voor de opbouw en het afbreken van tenten. Voor 'normaal' gebruik van een hoogwerker is geen vergunning nodig, aldus de burgemeester.

Schuldvraag

Hoe de hoogwerker kon omvallen en wie daar mogelijk de schuld van is, is nog steeds niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie is nog niet klaar met een onderzoek naar het incident.

Een raadscommissie praat maandagavond over de evaluatie van de burgemeester.