Clicky


Nieuwbouw D-TEC voor robotisering trailerproductie

Nieuwbouw D-TEC voor robotisering trailerproductie
13-10-2015 11:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KESTEREN - In juli startte trailerbouwer D-TEC, een onderdeel van de Vlastuin Group, met de bouw van een nieuwe productiehal. Medio december 2015 is de oplevering van het 5.500 m2 grote pand. De traileronderneming wil met deze uitbreiding onder meer haar trailerlijn verder robotiseren. Na de oplevering start D-TEC direct met de opbouw van twee nieuwe lasrobots, allebei met een bereik van vijftien meter.

"Voor West-Europese trailerbouwers is het belangrijk om te blijven investeren in vernieuwing en automatisering van het productieproces. Doe je dat niet, dan is het een kwestie van tijd en je prijst jezelf uit de markt. De focus van D-TEC ligt daarom op een goede concurrentiepositie. “Lift up your profit!” is niet voor niets onze slogan", ontvouwt Vlastuin Group-directeur Gerrit van Vlastuin de visie achter deze investeringen.

In 2010 nieuwe hal voor assemblage

De huidige nieuwbouw is dan ook niet de eerste investering van D-TEC in de achterliggende jaren. De trailerbouwer investeerde recentelijk al fors in het uitbreiden en vernieuwen van de productiecapaciteit. Zo nam D-TEC in 2010 een andere nieuwe hal in gebruik voor de assemblage van container- en tanktrailers. In deze hal bouwde de trailerbouwer later ook een coatstraat.

Tijdwinst

Verder investeerde het bedrijf uit Kesteren flink in het offline programmeren van lasrobots. Van Vlastuin: "Het offline programmeren is niet gemakkelijk en vraagt de nodige kennis en ervaring, maar het heeft verschillende voordelen zoals tijdwinst. Voorheen programmeerden wij alle programma’s aan de machine, met als gevolg dat wij in die tijd geen producten konden lassen. Dankzij het offline programmeren kunnen we tegelijkertijd lassen en programmeren. Daarnaast kunnen we vooraf de bereikbaarheid van lassen checken, zodat we de robotlasmal niet meer hoeven aan te passen op de werkvloer."

Bovendien hebben de nieuwe robots van het merk ABB een zoeksysteem op de lasdraad. Met dit zoeksysteem kan D-TEC ook bij grote lassamenstellingen snel bepalen waar de lasnaden moeten komen.

Foto's

  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • R. van Heur
    R. van Heur