Clicky


Taakstraf voor dodelijk tractorongeval

Taakstraf voor dodelijk tractorongeval
12-10-2015 15:55 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE (ANP) - De bestuurder van een tractor die in Staphorst een dodelijk ongeval veroorzaakte, is maandag veroordeeld tot 240 uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar. De straf die de rechtbank in Zwolle heeft opgelegd is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De tractor van de 27-jarige Willem B. kwam op 23 juli vorig jaar in botsing met een personenauto nadat hijzelf geen voorrang had verleend. Voorop het 8000 kilo zware landbouwvoertuig zat een hefinstallatie met twee vooruitstekende metalen delen. Bij de botsing werd hiermee de zijkant van de personenauto opengereten.

Mede hierdoor werd een driejarige peuter uit de wagen geslingerd. Hij belandde in een naast de weg gelegen weiland en overleed later in het ziekenhuis.

De boer was bekend op deze weg. Volgens de rechtbank was de man onzorgvuldig en onveilig bezig door met vooruitstekende metalen delen de weg op te gaan. De hefinstallatie is eenvoudig in te klappen. Bovendien reed hij 45 kilometer per uur, terwijl met deze tractor slechts 25 was toegestaan. B. heeft zijn fouten erkend.