Clicky


50+ werknemers krijgen kans bij transportbedrijf TZN

50+ werknemers krijgen kans bij transportbedrijf TZN
12-10-2015 15:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZEVENAAR - Transportbedrijf TZN uit Zevenaar heeft in nauwe samenwerking met het Werkgevers Servicepunt Midden Nederland een aantal oudere werkloze werknemers boven de 50 jaar een kans gegeven om weer terug te keren in het arbeidsproces.

Dat gebeurt via een proefplaatsing waarbij de chauffeur een maand met behoud van uitkering voor TZN werkzaamheden verricht. Tijdens die maand wordt de chauffeur begeleid en gaat er soms een ervaren chauffeur mee om de werkzaamheden uit te leggen. Na de proefplaatsing wordt er in goed overleg besloten of de chauffeur een contract krijgt aangeboden. Inmiddels zijn er een aantal chauffeurs bij TZN werkzaam.

De Wethouder van de gemeente Zevenaar Stef Bijl  heeft dit project geïnitieerd , en heeft via het Werkgevers Servicepunt  de gelegenheid aan gegrepen om TZN te vereren met een bezoek. De accountmanager Silvia Groosman en haar collega Nico Veerman waren bij dit bezoek aanwezig.

De HRM specialist Dick Wijchers van TZN vertelde dat hij regelmatig contact heeft met Silvia Groosman van het werkgevers service punt. Hij merkt op dat het eerst begint met vertrouwen. "De sollicitant  heeft voor dat ik contact opneem, al met Silvia Groosman een uitgebreid gesprek gehad. De CV krijg ik binnen via de mail. Daarna nodig ik de sollicitant uit voor een kennismakingsgesprek. In de meeste gevallen wordt daarna in goed overleg met Silvia Groosman besloten of wij over kunnen gaan tot het aanvragen van de proefplaatsing."

Wethouder Stef Bijl gaf in het gesprek aan blij verrast te zijn hoe TZN zich betrokken voelt bij het wel en wee van anderen. De participatiemaatschappij  is een samenleving waar iedereen die dat kan verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen leven en omgeving. Volgens de wethouder is TZN een goed voorbeeld hoe men hiermee kan omgaan.

De eigenaar van TZN, Hans Teggeler, beaamde dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen afgekort MVO heel belangrijk is. "Je krijgt er veel voor terug, zoals een positieve werksfeer en meer betrokkenheid bij de chauffeurs. Het wij gevoel staat voorop. TZN denkt ook aan het milieu. Vorig jaar heeft TZN 4 trekkers aangeschaft met aanzienlijk minder uitstoot. De zogenaamde Euro 6."