Clicky


Premier Rutte bezoekt noodopvang Woerden

Premier Rutte bezoekt noodopvang Woerden
10-10-2015 18:42 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft zaterdagmiddag een bezoek gebracht aan de noodopvang in Woerden die eerder in de nacht is belaagd. Volgens zijn woordvoerder wilde hij de mensen een hart onder de riem steken en "laten zien dat je van mensen afblijft".

De premier sprak met de "enorm geschrokken" vluchtelingen in de sporthal, de burgemeester en vrijwilligers. Hij heeft laten weten dat er alles aan wordt gedaan om hun veiligheid te garanderen en dat de verantwoordelijken gepakt zullen worden.

Hij besloot tot het bezoek na de "laffe actie" eerder in de nacht, aldus zijn woordvoerder. De sporthal met bijna 150 vluchtelingen werd in de nacht door ongeveer twintig mensen met bivakmutsen aangevallen. Ze gooiden onder meer brandbommen. Elf van hen zijn gearresteerd.

Onzichtbaar

De burgemeester van Woerden wijt de aanval aan een gebrek aan regie van de overheid. Dat is in het gesprek met de premier niet aan de orde gekomen, zei de woordvoerder. Er is onder meer gesproken over wat er is gebeurd en over de opvang van mensen. De oppositie verweet Rutte eerder deze week dat hij te onzichtbaar is in het vluchtelingendebat.

Het bezoek duurde ruim een uur en er waren geen media bij aanwezig. Rutte ging eerder langs bij de noodopvang in Haarlem. Ook toen gebeurde dat buiten het oog van de pers.