Clicky


Transavia naar München en Praag

Transavia naar München en Praag
09-10-2015 10:55 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Transavia vliegt vanaf februari vrijwel dagelijks van Eindhoven op en neer naar München en Praag. Beide steden zijn nieuw in het netwerk van de Nederlandse prijsvechter van Air France-KLM. Ook voor Eindhoven Airport zijn de twee bestemmingen nieuw.

München en Praag zijn volgens Transavia voor zowel de vakantieganger als de zakelijke reiziger interessant. De Beierse metropool wordt elf keer per week aangedaan, tweemaal daags op doordeweekse dagen en een keer op zondag. Naar de hoofdstad van Tsjechië gaat op alle dagen behalve de zaterdag één vlucht op en neer.

Transavia Nederland maakte vorige maand bekend dat het vanaf komend voorjaar flink gaat groeien. Er komt dan 6 procent extra capaciteit bij. Die wordt met name ingezet op bestemmingen die voor de zakelijke reiziger van belang zijn. Maar ook het aantal vluchten naar zonnige vakantieoorden gaat omhoog.

Het Franse zusterbedrijf maakt al langer een sterke ontwikkeling door. Transavia Frankrijk bestaat dan ook pas sinds 2006 en heeft ten opzichte van de veel grotere Nederlandse tak een inhaalslag te maken.

Air France-KLM wil het Transavia-concept ook in andere Europese landen gaan toepassen. Dat plan werd vorig jaar onder grote druk van met name de Franse piloten van tafel gehaald, maar afgelopen zomer bleek de directie van het luchtvaartconcern er toch mee verder te willen.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ