Clicky


Thermo King neemt Celtrak over

Thermo King neemt Celtrak over
09-10-2015 10:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MINNEAPOLIS - Thermo King, fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een label van Ingersoll Rand, heeft vandaag de overname van Celtrak bekendgemaakt. Celtrak is een wereldwijde koploper op het gebied van de ontwikkeling van aangepaste en geïntegreerde oplossingen voor voertuigtracering en wagenparkbeheer.

Het bedrijf is gevestigd in Galway, Ierland, en levert producten en diensten voor end-to-end-telematica aan klanten in meer dan 30 landen, en in meer dan 10 verschillende talen. Thermo King werkt sinds 2005 samen met Celtrak bij de ontwikkeling van de TracKing™-telematicaoplossingen, welke exclusief via het dealernetwerk van Thermo King verkrijgbaar zijn.

"Dit is een strategische overname die de Intelligent Services-strategie van Thermo King een verdere impuls zal geven", aldus Ray Pittard, de directeur van Thermo King"Tijdens onze tienjarige samenwerking hebben we ons telematicaplatform weten uit te bouwen voor gebruik met data-driven-diensten die onze klanten in staat stellen hun bedrijfskosten te verminderen, traceerbaarheid bieden en die onze producten- en dienstenportfolio verbeteren", aldus Pittard.

Telematica functioneren als een katalysator voor het opdoen van diepere inzichten in het functioneren van apparatuur en is onontbeerlijk bij het verbeteren van de dienstverlening aan klanten. De gegevens die worden verzameld zorgen ervoor dat mogelijke problemen eerder worden gesignaleerd, geven een beter overzicht van de koelapparatuur en bevatten cruciale informatie voor chauffeurs en wagenparkeigenaars.

"Dit is een goede match voor Celtrack als bedrijf en voor onze medewerkers. De afgelopen tien jaar is er sprake geweest van een geslaagde samenwerking met Thermo King, en we zijn er trots op deel uit te maken van het team", aldus Declan McAndrew, CEO van Celtrak.