Clicky


Nieuwe MAN truck voor de gemeente Marum

Nieuwe MAN truck voor de gemeente Marum
08-10-2015 20:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

MARUM - Afgelopen week heeft de gemeente Marum de sleutels van een nieuwe MAN truck in ontvangst genomen uit handen van Alex Stuivenberg van Sommerauer Trucks Westerbroek.  

De gemeente heeft voor haar buitendienst een nieuwe MAN TGS 28.320 6x4H-2 Hydrodrive in bedrijf genomen waarmee het werk nog veiliger en efficiënter uitgevoerd kan worden. Opvallend is dat het voertuig is uitgerust met een extra hydrostatische voorwiel aandrijving om ook de werkzaamheden op onverhard terrein te kunnen uitvoeren.

Uitgebreide wensenlijst

De order voor de MAN-truck kwam tot stand via een meervoudige onderhandse aanbesteding, meldt de gemeente. De heer P. Hofman van de gemeente Marum: "Wij hebben eerst een eisenpakket opgesteld met onze chauffeurs. Die mannen werken er mee en zij hadden dan ook een aantal belangrijke wensen en opmerkingen. Zo wilden ze bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijk voertuig met hoog laadvermogen en lage instap. Daarnaast hadden we nog allerlei andere technische eisen en wensen. Zo wilden we een hydraulische autolaadkraan en een 2-zijden kipper om  het voertuig optimaal te kunnen inzetten. Met die wensenlijst zijn we aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in de aanbesteding." 

Veilige en ergonomische opbouw

Voor de opbouw van de MAN truck werkte MAN Dealer Sommerauer Trucks uit Westerbroek nauwsamen met HIAB Meppel en Vossebelt uit Geesbrug. Een belangrijke leidraad bij de ontwikkeling van de opbouw was ergonomie en veiligheid. Zo is er een hoogste platform voor de hydraulische bediening van de kraanfuncties. Dit platform kan de chauffeur veilig vanuit de cabine bereiken, hierdoor is er een prettige en ergonomische werkplek gerealiseerd.