Clicky


XPO Logistics mag Con-way overnemen

XPO Logistics mag Con-way overnemen
08-10-2015 17:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - XPO Logistics Inc. mag Con-way Inc. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 6 oktober 2015 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over oordeelt de instantie.

De bedrijven hebben op 18 september 2015 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

De overname zal XPO’s aanbod van supply-chain oplossingen versterken en van XPO de tweede grootste leverancier van LTL (less-than-truckload)-transportdiensten in Noord-Amerika maken. Verder zal XPO door de transactie zijn wereldwijd platform voor contractlogistiek uitbreiden en synergie-effecten kunnen halen uit de combinatie met de bedrijfsonderdelen Transport in beheer, Vrachtwagenvervoer en Vervrachting van Con‑way.

Con-way, met hoofdkantoor in Ann Arbor (Michigan, VS), is een Fortune 500 bedrijf met een transport- en logistiek netwerk van 582 vestigingen en om en bij 30.000 werknemers dat meer dan 36.000 klanten bedient. De consensusschattingen van analisten voor Con-way stellen de omzet van het bedrijf op .7 mld. en de adjusted EBITDA op 8 mln. over het volledige jaar 2015. Naar verwachting zal de overname aanzienlijk bijdragen tot de winst van XPO over de eerste 12 maanden.

Alle overgenomen activiteiten – Con-way Freight, Menlo Logistics, Con-way Truckload en Con-way Multimodal – zullen gevoerd worden onder het merk XPO Logistics.