Clicky


Rotterdam pakt 'verkeershufters' aan

Rotterdam pakt 'verkeershufters' aan
07-10-2015 16:31 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - Automobilisten die door de stad scheuren, scooters die tegen het verkeer in rijden en voetgangers die zomaar oversteken: als het aan Rotterdam ligt is dit soort "onfatsoenlijk'' en "hufterig'' gedrag in het verkeer gauw verleden tijd.

Wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) presenteerde woensdag samen met de politie en het Openbaar Ministerie een tienpuntenplan om Rotterdamse verkeershufters te bestrijden. Zo gaat de Rotterdamse politie meerdere keren per jaar een zogeheten 'hufterfuik' inzetten. Daarbij wordt streng gecontroleerd op asociaal weggedrag.

Overtreders zullen soms de volgende dag al op een zitting van het Openbaar Ministerie moeten verschijnen.

De politie neemt voortaan direct uitlaatpijpen in beslag van scooters die te veel geluid produceren en vernietigt ze. Uit Rotterdams onderzoek blijkt dat 65 procent van de Rotterdammers last heeft van scooters.

Asociaal weggedrag is volgens Eerdmans een bron van ergernis voor veel Rotterdammers. "Verkeershufters veroorzaken veel gevaarlijke situaties en ergernis. Samen met de politie en het OM willen we hier een einde aan maken in Rotterdam", aldus de wethouder.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE