Clicky


“Verzekering TVM opeens honderden euro’s duurder dan vooraf afgesproken” - UPDATE!

“Verzekering TVM opeens honderden euro’s duurder dan vooraf afgesproken” - UPDATE!
07-10-2015 15:34 | Transport | auteur Redactie [MV]

GROU - [update do 15:10 uur] “Ik heb via een medewerker van TVM-verzekeringen een pakket voor onder andere mijn vrachtwagen afgesloten. Dat kost 515 euro per maand en daarvoor tekende ik een volmacht. Niet lang daarna moest ik opeens 900 euro per maand gaan betalen”, vertelt eigen-rijder Gerrit Hekstra uit Grou woensdagmiddag aan Transport-Online.

Hij verduidelijkt even later: “Ik verzekerde altijd bij TVM via het voormalige Cosmo Trucks. Nu heb ik een nieuw spulletje aangeschaft en wilde dat rechtstreeks bij TVM gaan verzekeren. Ik kwam met de accountmanager in contact en hij deed mij een aanbod van 600 euro per maand. Ik zei dat ik 500 euro per maand wilde gaan betalen. Dat werd dus 515 euro per maand, maar dan moest ik wel  al mijn verzekeringen in één pakket bij TVM onderbrengen.”

Niet afgesproken

“Voordat ik te horen kreeg dat ik veel meer moest gaan betalen werden wel mijn andere verzekeringen opgezegd. Toen ik van het verschil hoorde zei ik dat wij dit niet hebben afgesproken. De account-manager vertelde dat de prijzen zijn gestegen.”

En als naar zijn gevoel hierover wordt gevraagd, zegt Hekstra: “In principe voel ik mij opgelicht. Ik heb inmiddels contact gezocht met Delta Lloyd en die maken een offerte. Daar hoorde ik dat er vaker dergelijke kwesties met TVM spelen.”

Te duur

“Ik moet natuurlijk wel verzekerd worden. Daarom ben ik naar Delta Lloyd gegaan. Die denken wel op 500 euro per maand uit te komen. In verzekeren bij TVM heb ik geen zin meer. Dat is mij te duur. Ik hoop dat ik onder de eerdere afspraken uit kan komen.”

Omzetten

“Ik heb 3 jaar geleden een verzekering afgesloten bij TVM met een looptijd van 3 jaar voor een bepaalde prijs. Ik werd Ridder van de weg en vond dat ik daarom goedkoper mezelf kon laten verzekeren”, aldus transportondernemer Eric-Chae van Eric Krill Transport.

“Het kon volgens hen maar op één manier: mijn transportpakket omzetten in losse verzekeringen. De dekkingen zouden in sommige gevallen iets minder zijn. En nog een paar kleine dingetjes.”

“Ik wilde per jaar betalen en kreeg een offerte. Uit de polisvoorwaarden bleek dat de dekking erg minder was. Dus ik wilde het bij het oude houden. Maar het bleek dat mijn verzekering al was opgezegd en in de losse verzekeringen was omgezet.”

“Met moeite heb ik het weer met een heleboel rompslomp kunnen terugdraaien”, zegt hij tenslotte.

Transport Online heeft tot twee keer toe contact opgenomen met woordvoerder Jaap Stalenburg van TVM Verzekeringen. “Wij gaan het intern uitzoeken. Verder wil ik vanwege de privacy niet op de zaak van een persoon ingaan”, reageert hij op de eerste kwestie. Over de tweede kwestie wil hij eerst overleg met zijn juridische afdeling, meldt Stalenburg woensdagavond.