Clicky


CF-Agri van Kraker Trailers Genomineerd voor de RAI Innovation Award

CF-Agri van Kraker Trailers Genomineerd voor de RAI Innovation Award
06-10-2015 10:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AXEL - Agrarische producten worden tegenwoordig nog vaak over korte afstanden over de weg vervoerd in een tractor-landbouwvoertuig-combinatie. Hier zijn deze voertuigen echter niet voor gebouwd. De max. snelheid van deze voertuigen is 25 kilometer per uur: dit zorgt voor gevaarlijke situaties in het huidige transportlandschap.

Kraker Trailers biedt een oplossing met de CF-Agri, die in samenwerking met Veldhuizen BV is ontwikkeld.

De CF-Agri is 10.4m. lang, voorzien van drie luchtgeveerde en gestuurde assen en zes landbouwbanden. Het voertuig heeft een laag eigen gewicht. Het volume van de CF-Agri is 65 kubieke meter.

Het landbouwproduct wordt bij inzet van de CF-Agri slechts éénmaal geladen, in plaats van het laden op het land in een voertuig dat daarna op een betonplaat kiept en waar het vervolgens wordt overgeladen in een ander voertuig om zo verder te worden getransporteerd. De CF-Agri rijdt achter een landbouwtractor door het land, met een dissel en koppeling. Vervolgens wordt de CF-Agri aan een truck gekoppeld met een standaardkingpin op de koppelschotel.

De dissel, die in het land wordt gebruikt, is opklapbaar, zodat er geen problemen zijn bij het aankoppelen aan de truck.

Minder brandstofverbruik, veiligere werkomstandigheden

De huidige generatie landbouwvoertuigen heeft een hoog brandstofverbruik door de slechte aerodynamica en de zeer gecompliceerde aandrijving. Dit is anders bij de CF-Agri. Ook is het niet veilig dat gebruikelijke landbouwvoertuigen door dorpskernen en langs smalle, secundaire wegen rijden.

De CF-Agri combineert off road gebruik met on road snelverkeer. Kortom, één voertuig voor laden tijdens het oogsten dat daarna efficiënt de lading vervoert over de weg, zelfs als LZV-combinatie. Dit alles bij elkaar zorgt voor minder productverlies, minder brandstofverbruik en voldoet tevens  aan de hoge veiligheidseisen van deze tijd.

Samenvattend betekent dit dat Kraker Trailers en Veldhuizen BV een voertuig hebben ontwikkeld dat de tractie en de lage bodemdruk van een landbouwvoertuig combineert met minder productverlies, minder brandstofverbruik en dat tevens voldoet aan hoge veiligheidseisen.

Powerspeedvloer en hydraulische achterklep

De CF-Agri heeft grotere banden om wegzakken of vastzitten in het land te voorkomen. De door Kraker geconstrueerde oplegger heeft een CF-Powerspeed vloer en een hydraulische achterklep. Dit om zo snel mogelijk te kunnen lossen.

Genomineerd voor de RAI Innovation Award

De CF-Agri is tijdens de RAI te bewonderen op het buitenterrein. De vakjury was dermate onder de indruk van dit volledig nieuwe voertuig, dat het is genomineerd voor de Innovation Award.