Clicky


DHL Express investeert ruim 4 miljoen euro in vernieuwing van Service Center in Eindhoven

DHL Express investeert ruim 4 miljoen euro in vernieuwing van Service Center in Eindhoven
05-10-2015 12:04 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [CE]

EINDHOVEN - Het Service Center van DHL Express in Eindhoven is voor ruim 4 miljoen euro volledig vernieuwd en uitgebreid. De vestiging werd vrijdag 2 oktober in het bijzijn van een honderdtal klanten en relaties uit de regio geopend door Michiel Greeven, algemeen directeur van DHL Express in Nederland. Voor medewerkers en familie was de feestelijke ingebruikname op zaterdag 3 oktober. De verbouwing was nodig om de groei aan te kunnen. Het Service Center, zoals de sorteercentra van DHL Express worden genoemd, beslaat ruim 3.000 m2 loods en kantoor. Het pand heeft een automatische sorteerinstallatie en wordt voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties. Het zal de uitvalsbasis vormen voor 140 medewerkers die met zo’n 50 bestelwagens, bakwagens en een Parcycle (speciale bakfiets voor de binnenstad) klanten in de regio Oost-en Midden-Brabant en Noord-Limburg zullen bedienen. Dagelijks worden in het Service Center 5.000 tot 6.000 pakketten verwerkt.

DHL Express is volop bezig met het grootste investeringsprogramma sinds het zich veertig jaar geleden in Nederland vestigde. In de komende periode wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk. In totaal zullen zeven nieuwe vestigingen worden gebouwd en twee volledig worden uitgebreid en vernieuwd. De vestiging op Schiphol werd vorig jaar al aangepakt. In het wereldwijde expresnetwerk lopen de huidige investeringen in de honderden miljoenen.

Investeringen met het oog op groeiverwachtingen
De tien Service Centers van DHL Express in Nederland verwerken momenteel drie keer zoveel zendingen als tien jaar geleden. De groeiverwachtingen gaan uit van nog eens een verdubbeling in de komende tien jaar. Om deze aantallen te kunnen blijven verwerken, moet het netwerk worden uitgebreid. Die uitbreiding biedt tevens de mogelijkheid innovaties te introduceren, die de processen efficiënter zullen maken en productiemiddelen duurzamer. Hierdoor kunnen de koeriers eerder op pad en nemen klanten hun pakketten eerder op de dag in ontvangst.

DHL Express legt zich toe op internationale, tijdkritische expreszendingen. De vestiging in Eindhoven maakt onderdeel uit van het internationale netwerk van DHL Express, waarmee vanuit de regio alle belangrijke zakencentra in de wereld binnen 24 uur bereikt worden.

Het vernieuwde Service Center huisvest tevens een shop, waar ook particulieren welkom zijn. Naast de veelal zakelijke klanten biedt DHL Express sinds kort namelijk ook particulieren de gelegenheid om heel eenvoudig expreszendingen wereldwijd te versturen tegen een aantrekkelijk tarief. Onder de naam DHL EXPRESS EASY gaat een expreslevering in één tot enkele dagen de wereld over. De shop biedt alle diensten op dit vlak.

Foto's

  • DHL
    DHL