Clicky


Overstromingen in Frankrijk eisen veel levens

Overstromingen in Frankrijk eisen veel levens
04-10-2015 10:19 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CANNES (ANP) - Noodweer in Zuid-Frankrijk heeft zaterdagavond- en nacht aan dertien mensen het leven gekost. Zeker acht personen worden nog vermist, meldden Franse media.

Er was sprake van zware overstromingen langs de Côte d'Azur. Vooral het gebied rond Cannes is zwaar getroffen. De autoriteiten hebben bewoners opgeroepen zondagochtend niet de deur uit te gaan. De overstromingen hebben het dagelijks leven ontwricht. Op beelden zijn kolkende modderstromen te zien, waardoor auto's worden meegenomen.

De snelweg A8 is vanwege het natuurgeweld afgesloten tussen Antibes en Villeneuve-Loubet. Doordat veel wegen zijn overstroomd, hebben hulpdiensten grote moeite om bij de getroffen gebieden te komen. Brandweermannen die op weg waren om hulp te verlenen moesten zelf hulp inschakelen, meldt de regionale krant Nice Matin. Door het noodweer zitten circa 43.000 duizend huishoudens in het departement Alpes-Maritimes zonder stroom.

Halliday

Ook veel campings zijn getroffen. Vakantiegangers zijn op het dak van hun caravan geklommen vanwege het hoge water. In enkele uren tijd viel tot wel 180 millimeter regen, aldus Météo France.

In Cannes zitten 350 mensen vast in een concertzaal, waar ze zaterdagavond een optreden van Johnny Halliday hadden bijgewoond. Omdat het onmogelijk is hun auto's te bereiken, moeten ze in de zaal blijven. Vijfhonderd reizigers zijn gestrand op het vliegveld van Nice, onder wie veel Britse en Deense toeristen.