Clicky


Werkzaamheden voor uitbreiding N279

Werkzaamheden voor uitbreiding N279
02-10-2015 09:16 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

'S-HERTOGENBOSCH - Provincie Noord Brabant bouwt sinds enkele weken aan de verbreding van de N279 tussen ’s-Hertogenbosch - Veghel. De weg wordt omgebouwd tot een weg met twee rijstroken per richting en ongelijkvloerse kruisingen zonder verkeerslichten. Vanwege diverse voorbereidende werkzaamheden vinden er van donderdag 1 oktober tot en met maandag 5 oktober op een aantal locaties wegwerkzaamheden plaats en gelden een aantal afsluitingen op verschillende locaties langs de N279 Noord. Tijdens deze werkzaamheden blijft de N279 open voor verkeer.

In de nacht van donderdag op vrijdag 1 op 2 oktober 2015 uur plaatst Combinatie de Vaart een tijdelijke brug over de Kapelstraat in Middelrode. Het gaat om een aparte brug voor het bouwverkeer, vanuit oogpunt van veiligheid en om het lokale verkeer te ontlasten. Van 1 oktober 20.00 uur tot 2 oktober 06.00 uur geldt een omleiding voor alle verkeer dat van en naar Middelrode rijdt.

Afsluiting uitvoerstrook in Heeswijk-Dinther

In de nacht van donderdag 1 oktober op vrijdag 2 oktober is, ter hoogte van de Barones in Heeswijk-Dinther, in de rijrichting Veghel - ’s-Hertogenbosch, de uitvoegstrook naar de voormalige parkeerplaats afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een barrier geplaatst om de zandophoging voor het toekomstig viaduct veilig aan te brengen.

De barrier blijft staan tot het najaar van 2016 als het verkeer van de huidige N279 wordt omgezet naar de nieuwe noordelijke rijbaan. In de nacht van donderdag 1 oktober op vrijdag 2 oktober wordt ook de huidige parallelweg ter hoogte van de Barones verlegd in noordelijke richting, achter het toekomstige viaduct.

Afsluiting Runweg in Berlicum

Op vrijdag 2 oktober is de Runweg in Berlicum vanaf 11.00 uur tot maandag 5 oktober 6.00 uur afgesloten voor alle verkeer. In dit weekend wordt een tijdelijke weg en tijdelijke brug over de Aa aangelegd. Tot medio 2016 rijdt het verkeer vanaf de N279 van en naar de Runweg over deze tijdelijke brug tot het moment dat de ongelijkvloerse kruising van aansluiting Berlicum gereed is. Voor de aanleg van de tijdelijk brug wordt op vrijdag 2 oktober vanaf 17.00 uur tot zaterdag 3 oktober 09.00 uur bij de aansluiting Berlicum (Runweg) een damwand aangebracht. Dit kan geluids- en trillinghinder geven.

Vervolg werkzaamheden vanaf oktober

Nadat deze werkzaamheden zijn uitgevoerd, gaat de aannemer verder met het gefaseerd rooien van bomen, de aanleg van de parallelweg en het aanbrengen van de nieuwe kades in het Dynamisch Beekdal.Ook wordt de laatste hand gelegd aan het fietspad tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel aan de zuidzijde van het kanaal. Dit fietspad is vanaf medio oktober gereed voor gebruik.