Clicky


Weertse ketensamenwerking deelt besparingen in supply chain

Weertse ketensamenwerking deelt besparingen in supply chain
01-10-2015 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

WEERT - Princen TransMission is de komende drie jaar voor Moonen Packaging de huisvervoerder voor de Benelux. De Weerter ondernemers slaan de handen ineen om een logistieke ketenverbetering en meer efficiency na te streven.

Moonen en Princen houden elkaar de komende jaren scherp om hun MVO-doelstellingen te verbeteren. Leon Simons, COO Moonen Packaging, schat dat de komende jaren de CO2-uitstoot 20% extra wordt gereduceerd. “Door vrachtwagens zo effeciënt mogelijk te beladen en het aantal af te leggen kilometers laag te houden, realiseren we deze doelstelling.” beargumenteert hij.
De samenwerking heeft een bijzonder tintje. “De opbrengst van de besparingen in onze supply chain delen we”, vertelt Henk Princen, directeur Princen TransMission. “Dat is uniek en daarmee heeft deze samenwerking voor beide partijen een meerwaarde.”

Verlengstuk van de keten
Met het tekenen van het contract versterken Moonen en Princen hun strategische positie als ketenregisseur. “Continu zijn we in ons netwerk op zoek naar nieuwe verbindingen en gaan we voor slimme oplossingen.” zegt Simons.  Princen voegt toe: “De afgelopen jaren hebben we een echte transitie gemaakt van uitvoerder naar regisseur. Door deze verdere samenwerking met Moonen Packaging kunnen we deze positie in de markt nog sterker neerzetten.”