Clicky


Acht Scania's R450 Topline voor Van Aperen

Acht Scania's R450 Topline voor Van Aperen
30-09-2015 11:54 | SCANIA | auteur Redactie [CE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK (B) - Jul Van Aperen, General Manager van transportbedrijf Transport Van Aperen uit Wuustwezel, is al sinds 1984 overtuigd van de kwaliteiten van de Zweedse voertuigen. Met een zwak voor de Topline-cabine. "We hebben voor de Scania R450 gekozen, omdat we denken dat dit de ideale vrachtwagen is voor onze activiteiten."

"De collega’s waren allemaal positief over het verbruik van dit voertuig. Wij geven hen helemaal gelijk", benadrukt Jul Van Aperen. Volgens de General Manager van het bedrijf is ook het veiligheidsaspect een belangrijke troef van het voertuig in kwestie. "Om de veiligheid te verhogen, hebben we de voertuigen uitgerust met een pack met Adaptive Cruise Control en Lane Departure Warning."
Verbruik, veiligheid, maar ook comfort: “Onze chauffeurs zijn meestal een week van huis. Daarom hebben we de nieuwe voertuigen uitgerust met een onafhankelijke airconditioning, een koelkast met vriesvak, een koffiemzetapparaat, een magnetron en uiteraard ook een onafhankelijke verwarming en standaardairco."

Transport Van Aperen heeft 8 exemplaren van dit model aangekocht. Voor welke type vervoer? J. Van Aperen: "Deze voertuigen zullen hoofdzakelijk worden ingezet voor zowel vol- als deelladingen van en naar Zwitserland. Dit goederenverkeer gebeurt met schuifzeilopleggers. Het bedrijf beschikt ook over een aantal wagens die gekoppeld worden aan mega-opleggers voor grootvolumetransporten. Hiermee kunnen de goederen tot 3 m. hoog geladen worden."

Eén en dezelfde gesprekspartner
Het transportbedrijf koos ervoor de wagens aan te huren: "We kozen voor deze huurformule omdat het ons toelaat de kosten per maand in beeld te brengen. Bovendien is het niet nodig om sommige kosten te vooruit te betalen", aldus J. Van Aperen. Het onder controle houden van de kosten uit zich ook in het afsluiten van een onderhoudscontract. "Een dergelijk contract is de ideale manier om de onderhoudskosten op voorhand in te schatten en onaangename verrassingen te vermijden. Als er problemen opduiken, is het aan Scania om ze op te lossen. Aangezien we voornamelijk internationaal rijden, is het ook handiger om één gesprekspartner te hebben."

Transport Van Aperen was ook al onder de indruk van het Scania Fleet Management System. J. Van Aperen: "We wilden de voertuigen van dichtbij volgen en het rijgedrag van de chauffeurs in kaart brengen. Het systeem biedt ons een schat aan informatie over de manier waarop de vloot wordt gebruikt. Het geeft ons ook de mogelijkheid om het rijgedrag van de chauffeurs te optimaliseren. En als extraatje ontstaat er soort van competitie onder de chauffeurs die maar al te graag de beste willen zijn."

De onderneming uit Wuustwezel rijdt al sinds 1984 met Scania. Jos Van Aperen legt uit waarom: "We zijn tevreden over de kwaliteit van de voertuigen en hebben altijd op een uitstekende service kunnen rekenen van onze dealer Scania Wijnegem. Onze relatie is gebaseerd op begrip en wederzijds respect. De concessiehouder is zich er van bewust dat de onbeschikbaarheid van onze vrachtwagens, als gevolg van onderhoud en herstellingen, tot een minimum moet worden beperkt. Het is belangrijk dat onze voertuigen zoveel mogelijk onderweg zijn. Wij moeten er uiteraard ook zelf op toezien dat de onderhoudsbeurten tijdig worden uitgevoerd, zodat de dealer zijn planning kan optimaliseren. De afgelopen jaren zijn wij zeer tevreden over deze service, wat voor ons een belangrijk criterium is."

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus