Clicky


Bouw van nieuw kantoor Sloot Tankbouw is begonnen

Bouw van nieuw kantoor Sloot Tankbouw is begonnen
25-09-2015 09:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

ROTTERDAM - De eerste paal voor het nieuwe kantoor en de productielocatie van Sloot Tankbouw is gisteren geslagen in de Rotterdamse haven. Vanuit het hart van het grootste petrochemische cluster van Europa gaat Sloot onder de nieuwe bedrijfsnaam SJR de mondiale tankopslagmarkt bedienen. Het pand komt te staan op het RDM-­‐terrein, de plek voor innovatie waar de toekomstige maakindustrie voor haven en stad wordt vormgegeven. SJR is het eerste nieuwe bedrijf dat zich in dit gedeelte van het terrein vestigt. Na de ingebruikname van de productieloods verdubbelt de productiecapaciteit van SJR. 

In de nieuwe productieloods kunnen complete tanks gebouwd worden tot een diameter van 24 meter en een hoogte van 30 meter. Naast prefab werkzaamheden, zoals platen walsen, contour snijden en laskanten aanbrengen, kunnen tanks in de loods voorzien worden van alle appendages. SJR voorziet ook in de coating en isolatie van tanks. De grote hal heeft een hijscapaciteit van 200 ton en grenst direct aan een eigen kade van 150 meter met een directe verbinding naar de Nieuwe Waterweg. In de nabije toekomst verscheept SJR gebouwde tanks vanaf RDM via het water naar klanten in binnen-­‐ en buitenland. 

Tanks van de toekomst
Robert Sloot (algemeen directeur van de SJR Group): ‘naast de gunstige ligging aan het water is de nabijheid van vele innovatieve bedrijven doorslaggevend geweest in de keuze voor vestiging op het RDM-­‐terrein. Door actief samen te werken met innovatieve start-­‐ups en andere maakbedrijven wil SJR de meest duurzame opslagtanks van de toekomst bouwen.’ De inzet van geavanceerde apparatuur en robots verbetert het tankbouwproces aanzienlijk. Hierdoor wordt er met kleine toleranties gewerkt en neemt de kwaliteit & duurzaamheid van de tanks toe. 

De vestiging van SJR past in het beleid van het Havenbedrijf om de maritieme industrie en offshore in Rotterdam verder te ontwikkelen. Eerder vestigden Franklin Europe en Ampelmann zich op RDM Rotterdam. 

De afgelopen vijf jaar heeft SJR veel ervaring opgedaan met het bouwen van tanks in een geconditioneerde omgeving. Tanks die in een productieloods zijn gebouwd hebben een superieure kwaliteit, omdat de bouw-­‐, las-­‐, isolatie-­‐ en coatingwerkzaamheden onder ideale omstandigheden worden uitgevoerd. Aangezien het weer geen invloed heeft op het bouwproces is de planning gegarandeerd. Sloot: ‘bovendien kunnen de civiele werkzaamheden op de terminals en de mechanische werkzaamheden aan de tank in de loods tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dit leidt tot enorme tijdwinst, waardoor nieuwbouw tanks sneller in gebruik worden genomen.’