Clicky


Elf Mercedes-Benz trucks voor Bergings Combinatie Utrecht

Elf Mercedes-Benz trucks voor Bergings Combinatie Utrecht
04-09-2015 11:23 | Mercedes-Benz | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Bergings Combinatie Utrecht, een samenwerkingsverband tussen verschillende bergings- en autotransportbedrijven, nam onlangs vier Mercedes-Benz Actros cartransporters en zeven Mercedes-Benz Atego bergingsvoertuigen in gebruik. De aantrekkelijke Total Cost of Ownership (TCO) was doorslaggevend in de keuze voor Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz kon tegen beste TCO aan eisen voldoen

Bergings Combinatie Utrecht (BCU) is een samenwerkingsverband tussen Collewijn Groep, Vreugdenhil Berging, Modern Berging en sinds 1 juli jl. ook Joh. v/d Zand Internationale Berging. Onder andere het inkoopbeleid van deze bedrijven loopt via BCU. De vier Actros 1840 LL cartransporters worden door Collewijn Transport ingezet voor nationaal en internationaal autotransport.

De zeven Atego bergingsvoertuigen zijn allen van het type 1624 L en zijn voor Modern Berging (2), Vreugdenhil Berging (2) en Collewijn Berging (3). De lage TCO was doorslaggevend in de keuze voor Mercedes-Benz.

Chris Müller van BCU: “We hebben met twee merken om tafel gezeten. We hadden onder andere zwaardere motoren, een zwaardere motorrem, en bij de bergingsvoertuigen een kleine draaicirkel en een lage instap als eis. Mercedes-Benz kwam als beste uit de bus, omdat ze tegen de beste prijs aan al deze eisen konden voldoen. Van aanschaf tot verbruik en onderhoud tot restwaarde; de TCO van Mercedes-Benz bleek het aantrekkelijkst. De nieuwe generatie trucks van Mercedes-Benz is indrukwekkend. Ze heeft nog betere versnellingsbakken, en ondanks de sterke motoren zijn de trucks toch erg zuinig. Daar komt bij dat onze chauffeurs erg te spreken zijn over het bedieningsgemak. De trucks zijn erg comfortabel, niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor de passagiers. Als we ergens een gestrand voertuig ophalen, dan willen we een hoog comfort bieden aan de passagier die we ook in ons bergingsvoertuig meenemen. De Atego’s bieden mede dankzij de luxe banken waarmee we ze uitgerust hebben het hoogst haalbare comfort in de markt. Ook het opbouwgemak van de voertuigen was een pre.”

CharterWay Servicecontracten

De trucks zijn aangeschaft bij Mercedes-Benz truckdealer SternTrucks Utrecht. De relatie met deze dealer gaat al ver terug en is erg goed. De trucks zijn aangeschaft inclusief een CharterWay servicecontract.

Müller: “Een groot voordeel van Mercedes-Benz is het dealernetwerk. De dealers zitten geografisch erg gunstig zodat de verschillende vestigingen binnen BCU altijd een dealer in de buurt hebben. Dankzij het CharterWay servicecontract kunnen we eigenlijk overal in Nederland, en indien nodig zelfs overal in Europa, terecht voor reparatie en onderhoud.”

De Bergings Combinatie Utrecht wordt gevormd door zelfstandig opererende bedrijven met ieder hun eigen specialisme. Door de overkoepelende samenwerking kan een breed palet van diensten aangeboden worden, waaronder autoberging, mobiliteitsservice, vervangend vervoer, (internationale-)autotransporten en (internationale-) vrachtwagen- en busberging. Per 1 juli jl. biedt BCU ook gesloten autotransporten aan voor exclusieve voertuigen welke overdekt en discreet vervoerd moeten worden.