Clicky


TDL Group neemt gedeelte XPO Logistics over

TDL Group neemt gedeelte XPO Logistics over
03-09-2015 16:43 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KALLO(B) - TDL Group neemt per 1 september de logistieke activiteiten van Ter Beke en de Fresh activiteiten van XPO Logistics (voorheen Norbert Dentressangle) over.

TDL Group en XPO Logistics hebben een akkoord bereikt over de overname van de Fresh activiteiten van XPO Logistics te Kallo door TDL Group. Het betreft zowel de warehouse als de transportactiviteiten voor klant Ter Beke als een aantal kleinere accounts. Dit betekent concreet dat TDL Group het bestaande warehouse te Kallo per 1 september zal runnen. De Frozen-activiteiten blijven onveranderd deel uitmaken van XPO Logistics.

Na de overname van Cardon Logistique (Doornik) in 2013 is dit opnieuw een strategische overname die de marktpositie van TDL Group binnen zijn doelregio, Benelux en Frankrijk, zal versterken.

TDL Group is een dynamische, logistieke dienstverlener, die een key speler is binnen de nichemarkten Fresh logistics, Building logistics, Express services, Dedicated logistics. De Limburge group is in handen van Yves Vandeput, realiseerde in 2014 een omzet van €70 miljoen en telt ongeveer 600 medewerkers. Naast Kallo beschikt de group over vestigingen te Houthalen, Lummen, Beringen en Doornik.

Ter Beke is een beursgenoteerd, innovatief, Belgisch concern dat verse voeding op de markt brengt in 10 Europese landen. De groep heeft twee kernactiviteiten: fijne vleeswaren en vers gerechten, beschikt over zeven industriële vestigingen in België en Nederland en telt ongeveer 1650 medewerkers. Ter Beke realiseerde in 2014 een omzet van € 399,7 miljoen.