Clicky


Praktisch online magazine van SZW voor werkgevers in transport en logistiek

Praktisch online magazine van SZW voor werkgevers in transport en logistiek
02-09-2015 16:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Inspectie SZW heeft een praktisch online magazine ontwikkeld: Veilig, gezond en eerlijk werk in transport en logistiek. Deze publicatie informeert werkgevers beknopt over de arbeidsrisico’s die hun werknemers lopen en biedt links naar middelen om die risico’s te verkleinen.

Wie in de sector transport en (interne) logistiek werkt, heeft een hoger dan gemiddelde kans om ziek te worden of gewond te raken door het werk. Werkgevers en werknemers in de sector zijn zich vaak nog te weinig bewust van deze risico’s.

Iedere vervoersoort kent zijn eigen specifieke arbeidsrisico’s. Zo is bijvoorbeeld in het intern transport het risico op ongevallen door aanrijdingen groot en kampen medewerkers in het spoorvervoer met agressie en geweld.

De online publicatie Veilig, gezond en eerlijk werk in transport en logistiek schetst de belangrijkste arbeidsrisico’s bij het vervoer per spoor, weg, water en lucht, in het interne transport en in de subsector koerier, post, expresse.

De meeste bedrijven willen er wel alles aan doen om de risico’s van werknemers te beperken en voorkomen. Regelgeving vertalen naar de praktijk valt echter niet altijd mee. De publicatie bevat concrete voorbeelden van hoe werkgevers en werknemers met hun dagelijkse risico’s omgaan.

Daarnaast zijn er links naar concrete en praktische tools die helpen om arbeidsrisico’s te herkennen en voorkomen. Zo is er een link naar de vernieuwde Zelfinspectie Transport en Logistiek. Daar kunnen werkgevers eenvoudig zelf checken of er in hun bedrijf veilig en gezond gewerkt wordt.