Clicky


Passagiers urenlang vast in Eurostar-treinen door migranten op het spoor

Passagiers urenlang vast in Eurostar-treinen door migranten op het spoor
02-09-2015 06:30 | Algemeen | auteur Redactie [MV]

CALAIS (ANP) - Honderden passagiers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag uren vastgezeten in Eurostar-treinen nadat was gemeld dat migranten in Calais op het spoor bij de Kanaaltunnel liepen. Ze zouden hebben geprobeerd aan boord van de treinen te klimmen of op de daken ervan te springen.

In totaal zes treinen strandden. Slechts twee treinen konden na lang oponthoud in Calais terugkeren, een was op weg naar Parijs, de ander naar Londen. De passagiers van de vier andere treinen waren nog minder fortuinlijk en moesten de nacht in de koude wagons doorbrengen. Eurostar deelde dekens van folie uit.

In de treinen werden de reizigers opgeroepen stil te zijn en te luisteren of ze mensen op het dak van de trein hoorden klimmen. De passagiers klaagden woensdagochtend dat ze door de vervoerder in de steek waren gelaten en gedurende de nacht geen enkele actuele informatie over de situatie hadden gekregen.

Frankrijk is de oponthouden van de treinen zat. Minister Bernard Cazeneuve van Binnenlandse Zaken zei woensdag dat iedereen die wordt opgepakt die het spoorgebied binnendringt, voor de rechter wordt gesleept. Hij streeft ernaar het aantal gevallen terug te dringen tot nul. Dit jaar zijn volgens de minister al negen mensen omgekomen die via de tunnel illegaal naar Engeland wilden reizen.