Clicky


GEFCO brengt zonneauto naar Australië

GEFCO brengt zonneauto naar Australië
31-08-2015 13:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - Logistiek dienstverlener GEFCO verzorgt deze week het transport van de Twentse zonneauto Red One naar de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Bij deze race rijden deelnemers van over de hele wereld met zelfgebouwde zonneauto’s dwars door het land, van Darwin (in het noorden) naar Adelaide (in het zuiden).

Na een lange vlucht zal Red One morgen (1 september) aankomen op de luchthaven van Sydney.  Het is niet de eerste keer dat GEFCO bijdraagt aan het vervoer van een stukje duurzame, Hollandse trots. Vorig jaar was het bedrijf logistiek partner van de wereldtour van STELLA: de zonneauto van de Universiteit Eindhoven. 

Voor het vervoer naar Australië is Red One in een speciaal ontworpen box verpakt en op een platform bij Schiphol in het vliegtuig geladen. Red One’s bijzondere Lithium-ion batterijen werden voorafgaand aan het vervoer apart in een box verpakt: als gevaarlijke goederen moeten deze standaard in een apart cargo vliegtuig worden overgevlogen.

Het vervoer van Red One, over land en via de lucht, is een goed voorbeeld van de totaaloplossingen die GEFCO haar klanten biedt, aldus Frederik Nartus, algemeen directeur GEFCO Benelux. “Met onze decennialange ervaring in Automotive weten wij precies wat er nodig is om dergelijke cargo te vervoeren. Daarbij is ons doel altijd om het gehele logistieke proces bij onze klanten uit handen te nemen. Dat we in het geval van Red One deel uit kunnen maken van nieuwe geavanceerde Automotive technologie, maakt dit vervoer ook voor ons extra speciaal.”

Foto's

  • J.Roeland
    GEFCO