Clicky


Post-Kogeko gaat strenger toezien op naleven cao door uitzendbureaus

Post-Kogeko gaat strenger toezien op naleven cao door uitzendbureaus
28-08-2015 14:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

MAASDIJK - FNV Transport en Logistiek en stichting VNB (naleving cao) hebben meerdere signalen gekregen dat sommige uitzendbureaus, waarvan het transportbedrijf Post-Kogeko uit Maasdijk gebruik maakt, niet conform cao uitbetalen. Inmiddels heeft het bedrijf aanpassingen gedaan en beloofd strenger te gaan toezien op het naleven van de cao door de uitzendbureaus.

Uitzendbureaus die personeel uitlenen aan transport bedrijven, dienen de cao (voor Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen) toe te passen. Met name bij de inhuur van Oost-Europese chauffeurs bleek dat hiermee de hand werd gelicht.

Poolse chauffeurs werden door het uitzendbureau in C0 ingedeeld terwijl de werkzaamheden recht gaven op beloning  op basis van de D-schaal. Ook de ervaringsjaren werden bewust genegeerd om zodoende geen tredes te hoeven toekennen.  Zo werden de ingehuurde chauffeurs wel erg goedkoop voor het uitzendbureau.

Na onze melding aan de nieuwe directie in juli, heeft Post-Kogeko direct actie ondernomen en heeft de betrokken uitzendbureaus hierop aangesproken. Post-Kogeko heeft ons verzekerd dat in die gevallen dat het niet goed is gegaan dit zal worden aangepast.

Ook in de toekomst zal er door Post-Kogeko strikter worden toegezien op het juist toepassen van de cao door uitzendbureaus (zoals de cao dat ook aan werkgevers oplegt).

"We zijn verheugd dat aan deze vorm van oneerlijke concurrentie een einde is gekomen", zegt FNV bestuurder Frank Pavias.