Clicky


Grondstofprijzen zitten ForFarmers dwars

Grondstofprijzen zitten ForFarmers dwars
28-08-2015 10:42 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie [FE]

LOCHEM (ANP) - Veevoerbedrijf ForFarmers, dat mikt op een beursgang in 2016, boekte in de eerste zes maanden van het jaar een lagere omzet, voornamelijk als gevolg van lagere grondstofprijzen. Wel profiteerde het van wisselkoerseffecten en overnames, zo bleek uit de cijfers vrijdag.

De omzet lag met 1,16 miljard euro 1,2 procent lager dan na de eerste zes maanden van 2014. Onder de streep resteerde een bedrag van 22,9 miljoen euro, fors meer dan de 18,8 miljoen een jaar eerder. De winststijging was volgens het bedrijf vooral te danken aan lagere kosten na een herfinanciering in oktober vorig jaar.

Het volume steeg licht met 3,0 procent naar 4,5 miljoen ton. Exclusief overnames bleef het volume gelijk. ForFarmers realiseerde de stijging van het totale volume mengvoer in de rundvee- en pluimveesector, met name door overnames. De overige sectoren lieten een stabiel beeld zien.

ForFarmers liet eind 2013 al weten de mogelijkheden voor een beursgang te onderzoeken. Momenteel wordt een selectie gemaakt uit een aantal banken en adviseurs voor de begeleiding. Een besluit hierover zal worden genomen tijdens de Algemene Vergadering in 2016.

Voor het hele jaar verwacht ForFarmers, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, een hoger resultaat na belastingen in vergelijking met 2014.