Clicky


2W Logistiek rust volledige wagenpark uit met camerasysteem 360 graden OmniVue

2W Logistiek rust volledige wagenpark uit met camerasysteem 360 graden OmniVue
27-08-2015 16:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ERMELO - 2W Logistiek-directeur Joost de Maat heeft deze week, op het kantoor van GrootJebbink BV in Ermelo, de officiële toezegging gedaan zijn gehele wagenpark te gaan voorzien van het camerasysteem 360° OmniVue met digitale recorders.

Zowel trekker-opleggercombinaties als bakwagens, waaronder de speciale strandtrucks die de logistiek dienstverlener uit Kapelle gebruikt, zullen worden uitgerust met het camerasysteem en de opname-apparatuur. De komende maanden zal bij DAF-dealer Van Tilburg-Bastianen Groep te Goes de montage en kalibratie van de systemen gefaseerd plaatsvinden.

Derde oog

De Maat geeft verschillende redenen voor zijn keuze om het gehele wagenpark uit te rusten met OmniVue: "Door de toenemende drukte onderweg en de steeds moeilijkere loslocaties hebben we, met 360° OmniVue, de beschikking over een ‘derde oog’. In vogellucht kan de chauffeur zien wat er rondom zijn voertuig gebeurt." Ook de digitale recorder biedt volgens De Maat diverse voordelen: "We kunnen met de recorder gebeurtenissen terughalen. Daardoor kunnen we, bijvoorbeeld in het geval van schadeclaims, precies achterhalen wat er gebeurd is en eventueel onze onschuld bewijzen."

Kennis uitdiepen

Zowel 2W Logistiek als GrootJebbink is blij met de samenwerking. "Wij zien de samenwerking met 2W Logistiek als een positief signaal voor de toekomst en als een bewijs dat we met ons product 360° OmniVue een behoefte in de markt opvullen", aldus René van de Pol, salesmanager bij GrootJebbink.

Ook 2W Logistiek is optimistisch: "In GrootJebbink hebben we een meedenkende en flexibele leverancier gevonden. Precies wat we nodig hebben bij een project als dit," aldus Joost de Maat.