Clicky


Zes Renault Trucks T voor Geodis Road Nederland

Zes Renault Trucks T voor Geodis Road Nederland
24-08-2015 10:11 | Renault | auteur Redactie [FE]

GEODIS Road Nederland uit Lekkerkerk heeft onlangs zes Renault Trucks T met 460 pk in gebruik genomen. Het betreft Sleepercab-uitvoeringen die worden ingezet voor container trucking activiteiten. Vooral de goede ervaringen op het gebied van kwaliteit en exploitatiekosten waren voor GEODIS reden voor Renault Trucks te kiezen. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center uit Berkel en Rodenrijs.

GEODIS Road Nederland is actief in de Benelux en Noord-Frankrijk en richt zich op vier sectoren: chemie, gas, bulkbier en container trucking. De zes Renault Trucks T trekkers worden ingezet voor de container trucking activiteiten.

GEODIS Road Nederland in Lekkerkerk is voor GEODIS één van de voornaamste testlocaties voor Euro 6. Vooral de goede ervaringen met het merk Renault Trucks op het gebied van kwaliteit en exploitatiekosten waren voor het bedrijf reden om zes Renault Trucks T 460 in Sleepercab-uitvoering aan het wagenpark toe te voegen.

Bram Biemans, Managing Director GEODIS Road Nederland: “Voor container trucking hebben wij een benchmark gedaan in het kader van Euro 6, daar kwam Renault Trucks als zeer aantrekkelijk voertuig uit naar voren. De stap naar Euro 6 was voor ons noodzakelijk vanwege ritten van en naar de Maasvlakte. Gedurende de benchmark hebben we voornamelijk beoordeeld op aanschafwaarde, brandstofverbruik/management en de gehele exploitatiekosten. Wat we bij de nieuwe generatie Renault Trucks T bovendien aantrekkelijk vonden, was het comfort en de ergonomie. De trucks zijn nu enkele maanden in bedrijf en we ontvangen veel positieve reacties van de chauffeurs. Ook de conclusies op het gebied van het brandstofverbruik zijn uiterst positief.”

GEODIS is een Supply Chain Operator, wereldwijd actief en onderdeel van SNCF Logistics. De Business Line Road heeft een jaaromzet van ruim € 900 mln binnen Europa, wat onder andere gerealiseerd wordt met een wagenpark van 2.250 trekkers, 650 bakwagens en meer dan 5.000 trailers.

GEODIS heeft in de Benelux ongeveer 1.000 medewerkers en 285.000 m2 opslagruimte, verspreid over 13 locaties in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Venlo, Venray, Enschede, Antwerpen, Almere en Zaventem.  Er wordt continu geïnvesteerd in trainingen en opleidingen voor de medewerkers en in ICT om ook in de toekomst innovatieve logistieke processen te kunnen garanderen.