Clicky


Sluyter Logistics Assen B.V. zet in op LZV vervoer

Sluyter Logistics Assen B.V. zet in op LZV vervoer
24-08-2015 09:24 | Renault | auteur Redactie [FE]

ASSEN - Sluyter Logistics Assen B.V. de huisvervoerder van Wasco heeft in samenspraak met de opdrachtgever een eerste op maat gespecificeerde LZV in gebruik genomen. Het span bestaande uit een Fliegl mega dolly, met een extra lage schotelhoogte, en een Fliegl maatwerk containerchassis in combinatie met een Renault T380P, 4x2 E6 motorwagen, is bedoeld voor het kunnen vervoeren van 3 stuks wissellaadbakken.

De opzet is dat de LZV de aanvoer over grotere afstand doet en vervolgens de laadbakken doorgeeft aan lokaal opererende distributietrucks.

Sluyter Logistics heeft hierbij opnieuw gekozen voor de combinatie van Renault Trucks welke door Booi Karrosserieën B.V. zijn voorzien van wisselberries en een onderschuivende Dhollandia laadklep. Ook de laadbakken zijn specifiek voor deze inzet gespecificeerd en zijn evenals eerder ingezette eenheden opnieuw door Booi Karrosserieën B.V. gebouwd. De Fliegl dolly en oplegger zijn door BFK Trailers B.V. geleverd.

De LZV is gestationeerd in, en opereert vanuit, de vestiging Assen.

Sluyter Logistics Assen B.V. is een onderdeel van de SL Group en biedt aan een brede klantenkring een totaalpakket aan logistieke diensten. Dit omvat onder andere de warehousing. Om aan de stijgende vraag te voldoen wordt op korte termijn op een nieuwe locatie een geheel nieuw pand gebouwd.

De SL Group heeft een landelijke dekking met vestigingen in Rotterdam/Bergschenhoek, Purmerend, Tilburg, Assen, Twello, Maastricht en het hoofdkantoor in Moerdijk.

Alle vestigingen zijn gericht op distributie en warehousing. Van daaruit vindt de landelijke distributie plaats. Hiervoor heeft men de eigen vloot van ca 150 voertuigen beschikbaar.

Tussen de vestigingen is dagelijks een intensief verkeer van combinaties, trekker-opleggers en LZV’s.

De distributie voor Wasco is gedurende een groot aantal jaren een vaste waarde binnen Sluyter Logistics. Wasco is de meest toonaangevende groothandel binnen de installatiebranche en heeft 31 vestigingen in Nederland. Deze worden vanuit Twello en Rotterdam voorzien van voorraden en bestelde delen.

Het samenspel tussen Wasco enerzijds en Sluyter Logistics anderzijds is voor de vestigingen en directe afnemers een garantie voor prompte en correcte leveringen. Door de inzet van de nieuwe LZV is voorzien in een verdere stroomlijning van de logistieke keten. Van groot belang is dat de transporten zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk worden uitgevoerd. Hierin is men geslaagd, want het resultaat is; minder transportbewegingen, minder brandstofverbruik en dus een lagere belasting van het milieu.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • Hendrik Kelholt
    Hendrik Kelholt
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE