Clicky


Dader aanslag stapte in Brussel-Zuid op trein

Dader aanslag stapte in Brussel-Zuid op trein
22-08-2015 00:47 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De man die vrijdag het vuur opende in de Thalys van Amsterdam naar Parijs, was in Brussel-Zuid op de trein gestapt. Dat meldt een woordvoerster van Thalys.

De man werd ter hoogte van Oignies in Frankrijk overmeesterd door twee militairen die in de trein zaten. "Thalys bedankt uitdrukkelijk de militairen die er tussen zijn gekomen, net als de reizigers die hun kalmte hebben bewaard", aldus de leiding van Thalys.

Twee Amerikaanse militairen hoorden vrijdagavond dat iemand op het toilet een vuurwapen aan het doorladen was. Toen hij uit de wc kwam, overmeesterden ze hem. Bij de aanslag raakten drie mensen gewond. De twee militairen die een grotere aanslag wisten te voorkomen, behoren tot de gewonden. Een van hen heeft een schotwond en de ander is neergestoken.

De passagiers van de Thalys hoeven komende nacht niet in Arras te blijven. Ze worden met een andere trein naar Parijs gebracht. Thalys zal ze daar verder helpen.

Medewerkers staan klaar in de Franse hoofdstad om passagiers op te vangen en te helpen bij het regelen van een slaapplaats en eventueel het omboeken van hun reis. Ook krijgen mensen psychische bijstand als ze daar behoefte aan hebben.