Clicky


Sleepboten later weg bij brugongeval Alphen

Sleepboten later weg bij brugongeval Alphen
19-08-2015 17:03 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - De sleepboten bij de plek van het brugongeluk in Alphen aan den Rijn worden pas maandag weggehaald. Dit zou aanvankelijk woensdag gebeuren, maar de boten liggen in water dat met olie is vervuild. Het kost daarom toch meer tijd om ze schoon te maken, aldus de gemeente.

De sleepboten waren gebruikt om pontons op de juiste plek te krijgen. Op die pontons stonden de twee hijskranen die begin deze maand omvielen bij het plaatsen van een brugdeel bij de Koningin Julianabrug. Door de sleepboten weg te halen, kunnen sommige werkzaamheden aan de brug worden hervat.

Het blijft wel verboden om in de Oude Rijn bij de plek van het ongeluk te varen. Alleen voor de sleepboten wordt een uitzondering gemaakt.

Alphen aan den Rijn maakte dinsdag al bekend dat de berging van hijskranen, het brugdeel en de verwoeste panden waarschijnlijk in de eerste helft van september begint. Bij de renovatie van de middenpijler van de Koningin Julianabrug komt een werkschip/ponton te liggen.

De Alphense gemeenteraad wordt komende maandag bijgepraat over het ongeluk, de afhandeling en de mogelijke gevolgen voor andere projecten in de gemeente.