Clicky


Sail barst los in Amsterdam

Sail barst los in Amsterdam
19-08-2015 08:08 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Met een 12 kilometer lange parade begint woensdag de negende editie van Sail Amsterdam. Honderden boten, waaronder meer dan vijftig bijzondere zogeheten tall ships, varen vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar de hoofdstad. Naar verwachting komen er zeker 1,7 miljoen mensen naar het nautische evenement, dat eens in de vijf jaar plaatsvindt.

Sail duurt dit jaar een dag langer dan voorheen. Tijdens eerdere edities kwamen de schepen op donderdag aan. Op zondag, de laatste dag, vertrekken de deelnemende vaartuigen in de middag in de zogenoemde 'Thank You Parade'.

Van de vijftig tall ships, grote zeegaande zeilschepen, komen er dertien voor het eerst naar Amsterdam. Deze publiekstrekkers vormen de kern van het evenement. Maar de organisatie betrekt ook meer dan ooit de rest van de stad bij het evenement.

De gemeente Amsterdam raadt bezoekers aan met het openbaar vervoer naar de stad te komen. De NS verwacht zo'n 450.000 mensen met extra lange treinen naar Sail te vervoeren.