Clicky


Brabantse vrouw komt om bij ongeval in Duitsland

Brabantse vrouw komt om bij ongeval in Duitsland
19-08-2015 00:51 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GRAFENAU (ANP) - Een gezin uit het Brabantse Dongen is betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval in het zuiden van Duitsland. De 46-jarige moeder heeft het ongeluk niet overleefd. De vader ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldden Duitse media. Ook de drie kinderen raakten gewond. Een meisje van veertien werd in kunstmatige coma gebracht, maar is volgens de politie niet in levensgevaar. Ook twee jongens raakten gewond.

Het ging maandag mis in de buurt van Grafenau, niet ver van de grens met Oostenrijk en Tsjechië. De bestuurder raakte op een natte weg de controle over de auto kwijt en botste op een tegemoetkomende vrachtwagen. Ook werd een personenauto geraakt. Daarin zaten twee mensen, een ouder Duits echtpaar, die met lichte verwondingen naar het ziekenhuis moesten.

De gemeente Dongen meldde dinsdagavond op Facebook dat het "verbijsterd en met grote verslagenheid'' kennis heeft genomen van het nieuws. Burgemeester Marina Starmans heeft naaste familie van de slachtoffers hulp aangeboden. "Wij zijn verbijsterd en wensen het gezin, familie, vrienden steun en kracht toe in deze ongelooflijk zware periode'', aldus de burgemeester.