Clicky


Agro Merchants Group neemt Sawyers Group over

Agro Merchants Group neemt Sawyers Group over
18-08-2015 14:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ATLANTA(USA) - AGRO Merchants Group heeft bekendgemaakt het portfolio te hebben uitgebreid met de Sawyers Group (Sawyers), gevestigd in Noord-Ierland. Hiertoe behoren ook een aantal dochterondernemingen en joint ventures van Sawyers die nu volledig deel zullen gaan uitmaken van AGRO Merchants Group.

Dit nieuwste partnerschap met Sawyers betekent een uitbreiding van het aantal oplossingen, product expertise en locaties binnen AGRO Merchants Group. Sawyers is gespecialiseerd in de temperatuurgecontroleerde logistiek waarvoor het een veelomvattend aanbod biedt op het gebied van transport, opslag en distributie in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Carlos Rodriguez, President van AGRO Merchants Group Europe zegt: “Sawyers is een familiebedrijf met een indrukwekkende drive, een uitstekende bedrijfscultuur en een focus op service voor de klant. We zijn vereerd om Sawyers in ons netwerk te verwelkomen. Sawyers zal AGRO’s positie in Ierland en het Verenigd Koninkrijk versterken, door het combineren van hun volledige distributievermogen met Castlecool’s huidige footprint. Dit zal ons in staat stellen ons bereik te vergroten en te voldoen aan de behoeften van onze klanten, in samenhang met onze operaties in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.”

Derek Sawyers, Managing Director van Sawyers, zegt het volgende: “We zijn trots om deel uit te gaan maken van de AGRO Merchants familie. Hun bedrijfsfilosofie en praktijkgerichte werkwijze zullen ons team in staat stellen om zich te blijven focussen op de behoeften van de klant en de kwaliteit van onze dienstverlening. We hebben ruim negen maanden samengewerkt met het AGROmanagement en hiervan deel uitmakende bedrijven en we zijn ervan overtuigd dat hun cultuur en platform, gecombineerd met de mogelijkheden en uitbreidingsplannen voor Ierland en het Verenigd Koninkrijk van toegevoegde waarde zullen zijn voor onze klanten.”

Sawyers

Derek en het Sawyers-team zullen alle aspecten van het bedrijf blijven overzien.

De Sawyers Group is een familiebedrijf, gevestigd in de county Armagh, Noord-Ierland. Het bedrijf zorgt voor kwalitatief hoogwaardige distributie van gekoelde en diepgevroren producten in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Dochterbedrijven en JV’s van Sawyers zijn onder meer: Sawyers Transport Limited, Woolsey Freight Limited, Sawyers Distribution Limited, Ballykeel Freight Limited, Sawyers Logistics Limited, Annesborough Cold Storage Limited, Sawyers Transport Ireland Limited en Browne Logistics Ireland Limited.

De afgelopen vijftien jaar is de groep zich meer gaan richten op de ondersteuning van de voedingsmiddelenindustrie met diensten op het gebied van vrachtvervoer, opslag, koudeopslag en diensten met toegevoegde waarde als het reinigen van kratten, order picking, etc. Sawyers infrastructuur bestaat uit een geavanceerd vrachtwagenpark en zes operationele vestigingen. Het bedrijf maakt daarnaast gebruik van een aantal aanvullende locaties als onderdeel van het eigen distributienetwerk.

De groep voldoet aan verschillende certifi ceringen waaronder BRC Storage & Distribution, EC approval en ISO 14001 & 9001 in uitvoering.