Clicky


Stella Lux met TNT onderweg naar Australië

Stella Lux met TNT onderweg naar Australië
17-08-2015 09:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Stella Lux, de energie-positieve familie-auto, is zondag officieel uitgezwaaid vanaf de High Tech Campus in Eindhoven. Tijdens het officiële afscheid werd Stella Lux in een trailer van express-vervoerder TNT gereden. TNT zal, als sponsor, deze maand het transport van het voertuig naar Australië verzorgen. Daar zal Solar Team Eindhoven tussen 18 en 25 oktober deelnemen aan de World Solar Challenge, een 3000 km lange wedstrijd voor voertuigen op zonne-energie, tussen Darwin en Adelaide.

Dankzij een innovatief ontwerp is Stella Lux ‘energie-positief’. De wagen, met ruimte om vier mensen comfortabel te vervoeren, levert werkelijk meer elektriciteit op dan ze gebruikt. Deze efficiëntie is mogelijk gemaakt door een aerodynamisch ontwerp, met een slimme ‘tunnel’ tussen de linker- en rechterzijde, en het dak met de uitstekende randen waarop ruimte is voor een extra rij zonnepanelen.

Liselotte Kockelkoren van Solar Team Eindhoven: "Na een jaar van voorbereiding is het project nu heel concreet geworden. Door al het harde werk van het team is Stella Lux veranderd van een idee op een beeldscherm, naar een rijdend product, met kenteken en al."

"Tot de onthulling begin juli konden we er nog niets over vertellen, maar het enthousiasme sinds dat moment is heel indrukwekkend."

"Op dit moment werken we aan de laatste tests en fine tuning om te zorgen dat Stella Lux op tijd en in perfecte conditie aan de startlijn komt in Australië."

"We zijn heel blij met de samenwerking met TNT. Vanaf het eerste contact kwamen de mensen van TNT ons te hulp met expertise over het vervoer, maar ook met specialistische kennis over verpakking en het vervoer van de accu’s. Dit zorgt ervoor dat we, na alle voorbereiding, nu met een gerust hart afreizen naar Australië.”

Erik Uljee, Managing Director TNT Benelux, over de samenwerking: "We zijn heel trots dat we Solar Team Eindhoven mogen ondersteunen. We delen hun inzet voor duurzaamheid, dat is de reden dat we in juni van dit jaar zeven elektrische voertuigen in gebruik hebben genomen in Amsterdam en Rotterdam.

Dit project past ook goed bij ons omdat de automotive sector een belangrijke industrie is voor TNT. Als onderdeel van onze Outlook strategie hebben we voor deze branche een specifieke service propositie ontwikkeld die aansluit bij de behoeften van fabrikanten van auto’s, vrachtwagens en onderdelen. Bovendien zijn we, en dat is een leuke touch, door onze Australische roots ook goed bekend met de wegen van de World Solar Challenge."