Clicky


Opnieuw druk op Europese wegen door vakantiegangers

Opnieuw druk op Europese wegen door vakantiegangers
08-08-2015 09:43 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN (ANP) - Vakantiegangers op de Europese wegen waren er zaterdag alweer vroeg bij. De eerste files bij Parijs ontstonden al om 05.00 uur. Ook de Autoroute du Soleil (A7) liep al vroeg vol. Rond 8.00 uur was het 't drukst ten zuiden van Lyon, daar stond het over 30 kilometer vast. In noordelijke richting zorgt terugkerend vakantieverkeer voor file. Dat melden de verkeersinformatiediensten ANWB en VID.

In het midden en zuiden van Frankrijk heeft het verkeer ook last van overvloedige regen. De A75 ten zuiden van Clermont-Ferrand staat blank. Daardoor loopt het verkeer vast.

Zo druk als vorige week wordt het niet. Toen stond er in Frankrijk 880 kilometer file. Desondanks geldt ook deze zaterdag als 'zwarte zaterdag'.

Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland stond de hele nacht file. Die was zaterdagochtend vroeg opgelost maar zwol al snel weer aan, waardoor de wachttijd opliep tot een uur. In Duitsland was het al vroeg druk op de A8 tussen München en Oostenrijk.

In delen van Europa wordt het zaterdag snikheet, waarschuwt de VID. In Zuidoost-Frankrijk, Italië, de Alpenlanden en de Balkan kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot 40 graden. Op verschillende snelwegen in het zuiden van Duitsland geldt een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur, vanwege het risico op 'blow-ups': het asfalt kan door de hitte uitzetten, scheuren en omhoog komen.