Clicky


Doden door ontspoorde treinen India

Doden door ontspoorde treinen India [+foto's]
05-08-2015 09:53 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BHOPAL (ANP) - In India zijn zeker 27 mensen omgekomen en vele tientallen anderen gewond geraakt bij treinongevallen. Twee passagierstreinen ontspoorden dinsdag rond middernacht toen ze via een brug een rivier wilden oversteken. Dat meldden Indiase media, die zich baseren op informatie van autoriteiten.

Het fatale ongeluk gebeurde bij de plaats Harda in de centrale deelstaat Madya Pradesh. Bij de brug waren de rails weggezakt door de overvloedige regenval van de laatste tijd. Verschillende wagons belandden in het water. Meer dan driehonderd reizigers zijn gered.

De sneltreinen Kamayani Express en Janata Express, die in verschillende richting reden, vielen vrijwel tegelijk op dezelfde plek van de rails. Indiase media meldden dat wagons in de rivier waren getuimeld.

Grote moeite

Veel reizigers van de volgepakte treinen werden gered. Gevreesd wordt dat het dodental verder oploopt. Volgens de overheid van India zijn er honderd gewonden. Ook zoeken hulpverleners nog altijd naar passagiers die mogelijk vastzitten in de wagons.

Hulpverleners hadden grote moeite om bij de plek des onheils te komen, aldus Indiase media. Het was donker en ook de extreme regenval in India van de afgelopen weken gaf problemen. Zelfs doorgaande wegen waren nauwelijks begaanbaar.

Ongevallen met treinen komen vaker voor in India, waar per dag meer dan 23 miljoen mensen per trein reizen. De meeste ongevallen worden veroorzaakt door gebrek aan onderhoud en menselijke fouten.