Clicky


Burgemeester Alphen: het is gruwelijk

Burgemeester Alphen: het is gruwelijk
04-08-2015 13:26 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Burgemeester Liesbeth Spies is onder de indruk van de ravage na het ongeluk met de twee hijskranen maandag in Alphen aan den Rijn. "Het is gruwelijk", zei Spies tijdens haar bezoek aan de rampplek. "Pas als je er met je neus bovenop staat, besef je hoe groot de ravage werkelijk is."

Ze sprak onder anderen met bewoners van het getroffen gebied, eigenaren van een Chinees restaurant en medewerkers van bouwbedrijf Mourik, dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Julianabrug in Alphen aan den Rijn.

Een bewoner vertelde haar hoe hij de kraan over de daken heen zag komen. "Ineens waren de daken weg. Dat was wel even schrikken."

"Het is heel indrukwekkend en pijnlijk om te zien hoe groot de ravage is en hoe groot het wonder is dat er geen slachtoffers zijn gevallen", zei Spies. "Als je dit zo ziet, realiseer je je wat voor krachten er vrij zijn gekomen."

Spies wil niet speculeren over de kritiek die na het ongeluk los is gekomen. "De eerste prioriteit is de veiligheid van de omwonenden en dat ze snel weer naar huis kunnen." Ze wilde ook niet ingaan op de vraag of er voor de start van de operatie met de brug niet ontruimd had moeten worden. "We gaan ons nu eerst buigen over stappen die gezet moeten worden. We zijn buitengewoon gemotiveerd om de situatie weer veilig te krijgen en de omwonenden helderheid te geven over wanneer de plek weer vrijgegeven kan worden."