Clicky


Brandweer maakt plan voor opruimen ravage Alphen

Brandweer maakt plan voor opruimen ravage Alphen
04-08-2015 09:11 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - De brandweer gaat dinsdagochtend een plan van aanpak opstellen voor het verwijderen van de omgevallen kranen en het brugdeel in Alphen aan den Rijn. Dat liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Als het plan klaar is wordt dit overgedragen aan de gemeente. Ook de lokatie van het ongeval wordt dan door de brandweer formeel aan de gemeente overgedragen. De woordvoerder zegt dat het de bedoeling is dat dit voor 09.00 uur dinsdagochtend gaat gebeuren.

Maandagmiddag ontstond in Alphen aan den Rijn een ravage toen twee bouwkranen en een deel van de Julianabrug op huizen en winkels in de Hooftstraat vielen. Een man werd onder het puin vandaan gehaald met pijn aan zijn heup en een hond overleefde de klap niet.

Maandagavond is tot ongeveer 23.00 uur gezocht naar overlevenden onder het puin van de ingestorte panden. Ondanks de enorme ravage, lijkt het erop dat er geen mensen bedolven zijn geraakt. "De speurhonden hebben niets gevonden en er is niemand als vermist opgegeven. Maar we weten pas helemaal zeker dat er niemand meer onder het puin ligt als alles opgeruimd is", zei woordvoerder Ton Koot van de brandweer Hollands Midden dinsdagochtend.