Clicky


Onzekerheid over aantal gewonden Alphen

Onzekerheid over aantal gewonden Alphen [+video]
03-08-2015 19:19 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Het aantal van twintig gewonden door het kraanongeval in Alphen aan den Rijn maandagmiddag klopt niet. ,,We hebben nog geen idee hoeveel mensen er eventueel onder het puin liggen. Het is vakantietijd. Misschien waren veel mensen niet thuis", zei een woordvoerster van de Veiligheidsregio Hollands Midden maandagavond.

Het aantal van twintig werd kort na het ongeval genoemd. In totaal zijn drie of vier huizen en een winkel door de kranen en het brugdek getroffen. Inmiddels is een persoon levend onder het puin van een van de panden gehaald, liet de woordvoerster weten.

Omstanders hebben aan de brandweer laten weten dat er mogelijk mensen onder het puin van de tweedehands winkel in de Hooftstraat liggen, waar de bouwkranen op vielen. De brandweer is druk bezig met het stabiliseren van de panden en kan daarna pas actief binnen gaan zoeken. Een woordvoerder kan nog geen inschatting maken hoe lang dat gaat duren.

Reddingswerkers van Urban Search And Rescue (USAR.NL) zijn met twee reddingsgroepen en vijf honden zoeken in de puinhopen naar mogelijke slachtoffers.

Op onderstaande bewakingsvideo is te zien dat een medewerker van een restaurant wel erg veel geluk heeft gehad...

Bewakingsbeelden van een bar in Alphen aan Den Rijn laten zien hoe een medewerker van de bar nog net weet weg te komen.

Posted by videodrop.nl on maandag 3 augustus 2015