Clicky


Vijf Volvo FM bakwagens voor Holwerda Logistics

Vijf Volvo FM bakwagens voor Holwerda Logistics
03-08-2015 11:28 | Volvo | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Holwerda Logistics, gevestigd in Almere, nam onlangs vijf Volvo FM bakwagens in gebruik. Het bedrijf is gespecialiseerd in distributietransport, warehousing en verhuizingen. Vooral de kwaliteit en de flexibiliteit van de Volvo FM vormden de basis voor de beslissing. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center Almere.

Holwerda is een servicegerichte transport- en verhuisorganisatie met de hoofdvestiging in Almere. Het bedrijf wil toegevoegde waarde bieden door onder meer een hoge beladingsgraad te realiseren, cross dock-faciliteiten en een grote mate van flexibiliteit. Jaap Holwerda: "Wij denken niet op de korte, maar op de lange termijn. Met name in de fijnmazige distributie zie je dat de markt volop in beweging is. Dat heeft vooral te maken met de ontwikkelingen op het gebied van internetverkopen. Als er dan door een andere frequentie van bevoorraden een besparing voor onze klanten gerealiseerd kan worden, geven we dat aan. Wij zijn daar proactief en transparant in. Het kan de klant helpen bij zijn logistieke afweging. Het is onze taak, met behulp van slimme planningsoplossingen, onze klant daarin te helpen tegen zo laag mogelijke kosten."

Volvo FM is flexibel

Van de vijf nieuwe Volvo FM bakwagens zijn er drie uitgevoerd als solo bakwagens, dit betreft Volvo FM 330 Globetrotters met een korte wielbasis, de opbouw heeft een inhoud van 40 kuub. Daarnaast zijn er nog twee Volvo FM 410 Globetrotter bakwagens, die bestemd zijn voor LZV combinaties: bakwagen, dolly en oplegger. Een combinatie die wordt ingezet voor groot-volume distributie binnen Nederland en voor aanvoer naar het eigen cross dock center in Almere. "We hebben bewust gekozen voor de Volvo FM vanwege de flexibiliteit van de truck. Ze zijn comfortabel, bieden een goed werkklimaat, maar zijn toch compact genoeg om in binnensteden te kunnen opereren. De trucks zijn qua motorvermogen en cabine over gedimensioneerd, maar ook dat is bewust gedaan, omdat ze daardoor flexibel in te zetten zijn."

Zuinig rijden

Holwerda besteedt veel aandacht aan veiligheid en zuinig rijden. "Dat zijn zaken die hand in hand gaan. Wij hechten zeer veel waarde aan een goede instructie bij nieuwe voertuigen. Dat organiseren we ook rondom de nieuwe Volvo FM bakwagens. De chauffeurs krijgen een uitgebreide instructie bij Volvo Group Truck Center. Het helpt om het voertuig te begrijpen teneinde het maximale eruit te halen. Zo zijn we ook omgegaan met Code 95. Wanneer je inzet op zuinig rijden zie je dat niet alleen terug in het brandstofverbruik, maar ook in schades en slijtage. Het brandstofverbruik houden we nauwgezet bij en daar constateren we een daling van circa 10%. We verwachten dat de nieuwe Volvo FM bakwagens daar ook een positieve bijdrage aan zullen leveren."

Goede relatie

Het wagenpark van Holwerda bestaat uit circa 45 trekkende eenheden, waarvan het merendeel Volvo. "Dat onderstreept onze relatie met Volvo Group Truck Center Almere. We hebben daar nu ook het getrokken materieel in onderhoud. Voor ons zit de werkplaats echt op een strategisch punt, omdat we op hetzelfde bedrijventerrein een aantal klanten hebben."

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions