Clicky


Vliegveld Brussel: Kom op tijd wegens acties

Vliegveld Brussel: Kom op tijd wegens acties
03-08-2015 09:16 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Reizigers die maandag vanaf het vliegveld Brussel vertrekken, doen er verstandig aan op tijd op de luchthaven te zijn. Vakbonden hebben stiptheidsacties gepland tegen de nieuwe veiligheidspoortjes, en daardoor kan de wachttijd voor reizigers oplopen. Die oproep doet Brussels Airport, schrijft de Belgische website deredactie.be, dat hoofdpunten van de Vlaamse VRT brengt.

Veiligheidspersoneel gaat onder meer de bagage extra streng controleren. Daardoor kan de procedure al snel tien minuten langer duren dan gebruikelijk, zegt de liberale vakbond, een van de bonden achter de acties, tegen de omroep. Daarom moeten vakantiegangers extra vroeg op het vliegveld zijn. Voor Europese vluchten is het advies minstens twee uur voor vertrek en voor verdere vluchten minstens drie uur.

Aanleiding voor de acties zijn de bekritiseerde veiligheidspoortjes. Volgens beveiligers werken ze niet naar behoren. Het is de bedoeling dat alleen reizigers met een vliegticket door de poortjes kunnen, maar sinds hun komst eind maart zijn er al vijftig mensen zonder ticket doorheen geglipt.