Clicky


'Vliegtuigdeur Réunion blijkt gewone ladder'

'Vliegtuigdeur Réunion blijkt gewone ladder'
02-08-2015 20:06 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SAINT-DENIS (ANP) - Op het eiland Réunion in de Indische Oceaan is geen aangespoelde vliegtuigdeur van mogelijk de vermiste vlucht MH370 gevonden, maar een stuk van een gewone ladder. Dat heeft het hoofd van de Maleisische luchtvaartautoriteiten Azharuddin Abdul Rahman zondag gezegd volgens de BBC.

Eerder op de dag werd gemeld dat opnieuw een mogelijk wrakstuk was gevonden en dat het zou gaan om een deur. Eerder deze week werd op het Franse eiland een stuk van een vleugel gevonden dat mogelijk afkomstig is van de vermiste vlucht MH370. De zogeheten flaperon (stuurvlak) is zaterdag in Frankrijk aangekomen. Een speciaal team onderzoekt of het inderdaad afkomstig is van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines.

De Maleisische regering liet zondag weten dat inmiddels vaststaat dat het onderdeel afkomstig is van een Boeing 777 van hetzelfde type als het vermiste vliegtuig. "Dit is vastgesteld door de Franse autoriteiten samen met vliegtuigbouwer Boeing, de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en het Maleisische onderzoeksteam, aldus de Maleisische minister van Transport Liow Tiong Lai.

Maleisië wil de zoektocht naar meer wrakstukken rond Réunion uitbreiden.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord verdween in maart 2014 spoorloos. Het toestel was op weg van Kuala Lumpur naar Peking, maar veranderde van koers en is vermoedelijk ten westen van Australië in zee terechtgekomen.