Clicky


Werknemers MyFerryLink blokkeren opnieuw haven van Calais

Werknemers MyFerryLink blokkeren opnieuw haven van Calais [+foto's&video]
31-07-2015 13:20 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS (ANP) - Protesterende werknemers van een veerdienst hebben vrijdagmiddag de haven van Calais geblokkeerd. Daarbij werden autobanden in brand gestoken op de weg die naar de haven leidt, meldde de Franse regionale omroep France3.

Het zijn werknemers die vrezen te worden ontslagen bij de overname van het bedrijf waar ze werken. Dat heet Scop SeaFrance en is een onderneming waar het personeel grote zeggenschap over heeft. De twee veerboten van de onderneming zijn echter van de groep Eurotunnel en zouden worden overgenomen door het Deense concern DFDS (De Verenigde Stoomvaartmaatschappij). De Franse zeelui voeren al sinds begin juli actie tegen de voorgenomen overname, onder meer met blokkades in en rond Calais.

Het is dit weekeinde een van de drukste van het jaar wat vakantieverkeer betreft.

In jun i blokkeerden werknemers van MyfFerryLink ook al de haven van Calais. Dit zorgde voor een dagenlange wachtende rij van vrachtwagens in Calais. Migranten maakten massaal misbruik van de situatie en klommen op, in en onder vrachtwagens.

UPDATE: De MyFerryLink werknemers hebben na drie uur blokkeren de haven via de A16 verlaten. Dit deden ze overigens met een langzaam-aan-actie.