Clicky


Cameron: Groot-Brittannië geen veilige haven voor migranten

Cameron: Groot-Brittannië geen veilige haven voor migranten
30-07-2015 16:38 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN - [update 09:18 uur] Groot-Brittannië zal geen 'veilige haven' worden voor migranten uit Calais. Dat zei David Camerion donderdag naar aanleiding van de zoveelste poging woensdagavond om vai de Kanaaltunnel Groot-Brittannië te bereiken.

De Britse premier waarschuwde dat illegale immigranten zullen worden verwijderd. Dit nadat migranten de BBC verteld hadden dat zij vastbesloten zijn Groot-Brittannië te bereiken.

Cameron heeft het Nationale Veiligheidskabinet (COBR) bijeen geroepen om vrijdagochtend te spreken over de situatie in Calais. Duizenden migranten proberen bij die Franse plaats de Kanaaltunnel in te komen op zoek naar een beter leven in Engeland.

Cameron wil er zeker van zijn dat er alles aan gedaan wordt de situatie onder controle te krijgen. Dat berichtte de Twitteraccount van de Britse premier donderdag. Het Veiligheidskabinet heeft geen vaste samenstelling. Meestal bestaat het uit de premier, verantwoordelijke ministers en leden van de veiligheidsdiensten.

Dit jaar zijn al 3.500 pogingen ondernomen om via de Kanaaltunnel Groot-Brittannië te bereiken. Daarbij zijn inmiddels al tien doden gevallen. De laatste dode werd vandaag gemeld. Een vluchteling die zondag geprobeerd had op een trein te springen en gewond was geraakt aan zijn hoofd is inmiddels in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen overleden.

Enkele honderden migranten probeerden woensdagavond de terminal in Calais te bestormen. Er was veel politie op de been maar die konden niet meer doen dan machteloos toekijken. Het was de derde nacht op rij dat enkele honderden migranten proberen de terminal en tunnel te bestormen. (ANP/Transport Online)