Clicky


Werkstraf voor dodelijk ongeval Pingjum

Werkstraf voor dodelijk ongeval Pingjum
28-07-2015 14:07 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN (ANP) - Een 38-jarige man uit Winsum die vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte bij het Friese Pingjum, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Bij het ongeval kwam een achttienjarige man en zijn hond om het leven. De vriendin van het dodelijke slachtoffer raakte ernstig gewond.

De rechtbank legde ook een rijontzegging van een jaar op. Verdachte Desmond K. was tijdens het ongeval onder invloed van alcohol. Het alcohol-promillage viel echter binnen de wettelijke limiet. Hij reed links van de weg door een berm waardoor hij zijn slachtoffers schepte.

K. ontkende tijdens de behandeling van de zaak dat hij links van de weg reed. Sporen die de politie in de berm aantrof zaten er wellicht al langer. De rechtbank is er zeker van dat de man links reed, omdat het enige overlevende slachtoffer hier ook een verklaring over aflegde.

De straf van de rechtbank is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De advocaat van K. verzette zich onder andere tegen de rijontzegging. Volgens de raadsvrouw zou een dergelijk verbod de verdachte in een "sociaal isolement" brengen. De rechtbank hield hier geen rekening mee omdat de man eerder twee keer met te veel drank op in zijn auto stapte.