Clicky


Franse boeren blokkeren verkeer noordoosten

Franse boeren blokkeren verkeer noordoosten [+foto's]
28-07-2015 09:32 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

STRAATSBURG (ANP) - [update 16:17 uur] Franse boeren zorgen dinsdagochtend opnieuw voor chaos op wegen in Frankrijk. Ze hebben de snelweg A4 tussen Metz en Straatsburg in beide richtingen geblokkeerd ter hoogte van de plaats Phalsbourg, meldde de ANWB.

Vakantiegangers die vanuit Nederland naar Frankrijk willen reizen, kunnen de route via Luxemburg volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) beter mijden vanwege de protestacties. Omrijden via Brussel en Reims of via Duitsland is volgens de dienst verstandiger.

Ook op de A31 en A30 wordt actiegevoerd. Regionale media in het gebied meldden 's morgens dat een stoet van zo'n 150 tractoren op weg was naar de snelweg, die veel door Nederlandse vakantiegangers wordt gebruikt. De boeren wierpen rond 9.15 uur inderdaad een blokkade op, maar vooralsnog alleen in noordelijke richting. Tussen Nancy en Metz liep het verkeer vast.

De boeren voeren actie omdat ze van hun overheid verlangen dat die zorgt voor hogere minimumprijzen voor hun producten. Ook keren ze zich tegen import van voedsel uit het buitenland. Tijdens eerdere acties doorzochten boeren buitenlandse vrachtwagens en haalden er spullen uit, tot woede van onder meer Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Ook vandaag laten boeren weer melk uit buitenlandse vrachtwagens weglopen.