Clicky


Crimineel Ali Benhadi opgepakt in Spanje

Crimineel Ali Benhadi opgepakt in Spanje
27-07-2015 15:36 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse crimineel Ali Benhadi (23) is zondag aangehouden in de Zuid-Spaanse havenplaats Algeciras. Dat heeft de politie maandag gemeld.

De politie maakte sinds 14 juli jacht op de als vuurwapengevaarlijk betitelde Benhadi. Hij ontsnapte toen uit de psychiatrische instelling Altrecht in Den Dolder.

Benhadi stond internationaal gesignaleerd. Met behulp van vingerafdrukken is zijn identiteit in Spanje vastgesteld. Vanuit Algeciras waar hij werd 's nachts aangehouden, gaan boten naar Tanger in Marokko. Het Openbaar Ministerie vraagt aan Spanje om Benhadi over te leveren aan Nederland.

Benhadi is de broer van Anouar 'Popeye' B. (34) die dit jaar levenslang kreeg voor zijn rol bij de zeer gewelddadige dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012.

Ali Benhadi zou over vier maanden op vrije voeten komen, maar dat lijkt hij nu te hebben verspeeld. Hierdoor komt Benhadi waarschijnlijk pas in november 2016 vrij. Vorige week deed de politie invallen in Amsterdam-West in de zoektocht naar Benhadi, maar hij werd toen niet gevonden.