Clicky


Opnieuw blokkade-acties haven van Calais

Opnieuw blokkade-acties haven van Calais [+foto's]
21-07-2015 11:54 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Medewerkers van SCOP SeaFrance, waar My Ferry Link onderdeel van uitmaakt, hebben opnieuw de toegang tot de Eurotunnel geblokkeerd in Calais. Volgens Franse media hebben zo'n 200 á 300 medewerkers de A16 geblokkeerd en steken zij autobanden in de brand.

De blokkade-actie volgt op een gesprek dat dinsdagochtend heeft plaatsgevonden. Tijdens dit gesprek werd besloten DFDS weer toegang te geven tot Calais zodat deze weer afvaarten kan verzorgen tussen Calais en Dover. Dinsdagochtend om 10:30 uur was de eerste afvaart.

Echter vakbondsleider Vercoutre wil druk op de onderhandelingen houden met als gevolg blokkade-acties. De actie zou vooralsnog gepland staan tot 13:00 uur dinsdagmiddag. Het Vlaams verkeerscentrum adviseert de A16 te mijden.

Woensdagmiddag 14:30 uur is er opnieuw een gesprek tussen betrokken partijen in het conflict tussen SCOP SeaFranse en DFDS over de verkoop van een aantal schepen. Donderdag om 11:30 uur dient er een rechtszaak over het conflict in Boulogne-sur-Mer.

Eurotunnel bevestigt de blokkade-acties via Twitter en meldt dat de shuttle niet rijdt.